Za bolnike z virusnimi bradavicami

Zaradi vseprisotnosti virusa, se stiku z njim ne morete popolnoma izogniti. Okužbo lahko do neke mere preprečite, če na javnih mestih (bazeni, telovadnice) nosite obuvalo. Previdni morati biti še posebej, če je koža poškodovana (npr. žulji, praske). Grizenje nohtov in obnohtne kožice lahko prav tako pospeši možnost okužbe, zato je priporočljivo, da tega ne počnete. Uporabljajte svojo brisačo in obuvala. Roke si umivajte z milom in tekočo vodo, vedno, ko pridete domov, po uporabi javnih stranišč ali obisku javnih prostorov, kjer prijemate za kljuke.

V primeru, da imate bradavice na rokah ali drugje na telesu, ni priporočljivo, da jih praskate z nohti, saj tako povečate možnost razsoja.

Keratolitična sredstva nanašajte zgolj na bradavico in ne na zdravo kožo. Pri nanašanju keratolitičnega sredstva je občasno potrebno okolišnjo kožo zaščititi, da jo keratolitik ne poškoduje. Uporabite lahko katerokoli mastno kremo, ki jo imate doma, tako, da jo nanesete okoli bradavice, na zdravo kožo. V primeru, da je koža ranjena, omenjeni preparati lahko pečejo, zato je priporočljivo z njihovo uporabo počakati dokler se koža ne zaceli. Keratolitična sredstva je smiselno uporabljati skupaj s krioterapijo, saj je tako pot do ozdravitve hitrejša. Vsa besedila na spletni strani zavoda so last zavoda. Brez pisnega dovoljenja je prepovedano kopirati ali reproducirati ta besedila, razen izjem, ki jih določa zakonodaja. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se po tem aktu šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine.