Za bolnike z glivično okužbo nohtov

Nohte pristrizite na kratko. Po vsakem kopanju dlani in podplate dobro obrišite s suho brisačo, tudi med prsti nog in rok.

Ne strizite ali grizite obnohtne kožice, saj lahko s tem povzročite prodor infekcije globje.

Nosite bombažne nogavice, ki jih lahko operete na 90 st C. Nogavice zamenjajte večkrat na dan, sploh če se vam noge potijo. Tekom dneva večkrat sezujte zaprte čevlje, da se noge posušijo.

Ne nosite čevljev ali copat drugih članov družine. Čim pričnete z ustreznim zdravljenjem, čevlje 3x na teden poškropite s pršilom, ki vsebuje ketokonazol (kupite v lekarni).

Tablete, ki vam jih je predpisal zdravnik za zdravljenje gliviče okužbe nohtov, zaužijte skupaj z obrokom hrane. Zdravniku morate, preden pričnete jemati tablete, povedati za vsa ostala zdravila, ki jih jemljete, da ne bi prišlo do škodljivega medsebojnega delovanja zdravil.Vsa besedila na spletni strani zavoda so last zavoda. Brez pisnega dovoljenja je prepovedano kopirati ali reproducirati ta besedila, razen izjem, ki jih določa zakonodaja. Vsakršen poseg v avtorsko pravico se po tem aktu šteje za kršitev pravic intelektualne lastnine.