Pogosto zastavljena vprašanja

Kaj je prednost Ederme?

Ederma je cenovno ugodna zdravstvena storitev, ki vam omogoča neposreden nadzor nad vašimi kožnimi težavami s pomočjo spletnega dermatologa, ki vam je na voljo vse dni v tednu, 24 ur na dan. Tako boste prihranili svoj dragoceni čas, ki je potreben za obisk ambulante in potne stroške. Poleg hitrega in enostavnega dostopa do diagnoze boste prejeli tudi recepte, s katerimi lahko zdravila dvignete v bližnji lekarni. 

Kdaj je smiselno uporabiti Edermo?

  • če imate težave s kožo in želite pomoč specialista dermatologa v najkrajšem možnem času,
  • če želite podrobnejšo razlago vaših težav s kožo,
  • če želite drugo mnenje glede vaših težav s kožo,
  • če je čakalna doba za obisk pri specialistu dermatologu daljša kot ste pripravljeni čakati,
  • če je pot v ambulanto predolga ali zaradi drugih okoliščin otežena,
  • če imate manjhne otroke in ne morete v ambulanto,
  • če ste na počitnicah ali poslovni poti in potrebujete zdravniško oskrbo specialista dermatologa,
  • če ste invalid oz. težko pokretna oseba,
  • če ne želite čakati pri svojem zdravniku ali na urgenci zaradi težav s kožo ampak želite takojšnje mnenje specialist,
  • če ste prejeli datum za pregled na napotnico čez nekaj mesecev in želite odgovor ali je bolezen, ki jo imate takšna, da lahko počakate na redni pregled.

Kdo so zdravniki na Edermi?

Delo opravlja Jasmina Demšar, dr. med., specialistka dermatovenerologije. Diplomirala je na Medicinski fakulteti v Ljubljani, kjer je opravila tudi specialistični izpit. Zdravnica se redno udeležuje številnih dodatnih izobraževanj tako pri nas kot v tujini.

Ali so fotografije kožnih sprememb dovolj, da lahko zdravnik postavi diagnozo in predpiše pravilno terapijo?

V veliki večini primerov je ustrezna in kvalitetna fotografija skupaj z natančnim opisom kožnih težav dovolj za pravilno diagnozo. V primeru, da iz fotografije diagnoze ni mogoče z zagotovostjo opredeliti, boste vabljeni na pregled v ambulanto. 

Kdaj lahko pričakujem odgovor spletnega dermatologa?

Odgovor specialista dermatologa lahko pričakujete najkasneje v dveh delovnih dneh po prejetju plačila.

Kaj če bo potreben izrez ali biopsija?

V primer, da so vaše kožne težave takšne, da zdravik presodi, da je potrebna dodatna diagnostika, vam bomo to omogočili v najkrajšem možnem času.

Ali je Ederma primerna tudi za pregled kožnih znamenj?

Spletni dermatološki pregled znamenj na žalost ni tako zanesljiv kot je pregled ostalih sprememb na koži. Pri pregledu znamenj zdravniki izvajamo dermatoskopijo ali epiluminiscenčno mikroskopijo, s katero pregledamo znamenja pod večjo povečavo. S pomočjo dermatoskopije lahko z večjo verjetnostjo ločimo nevarna od nenevarnih kožnih znamenj. Žal dermoskopija preko spleta zaenkrat ni mogoča, zato vas bo zdravnik povabil na pregled v ambulanto, kjer bo vaša znamenja dodatno pregledal z dermatoskopom.

Ali bom prejel recept?

Da, v primeru da boste potrebovali zdravila za izboljšanje vaših kožnih težav, vam bo zdravnik specialist recept(e) tudi predpisal. Prejeli jih boste po pošti. 

Ali so podatki, ki jih posredujem spletnemu dermatologu varovani?

Da. Na Edermi se zavedamo občutljivosti zdravstvenih podatkov, zato je celoten sistem zasnovan tako, da do podatkov, ki ste jih oddali, ne more nihče drug kot vaš dermatolog.

Ali se fotografije mojih kožnih sprememb lahko pojavijo na internetu?

Ne. Fotografije vaših kožnih težav so strogo varovane, do njih razen vašega spletnega dermatologa nima dostopa nihče drug.

Začni z e-pregledom